Als ondernemer
zakelijk en privé in balans

Diensten

Wij bieden geen afzonderlijke diensten aan, maar een compleet pakket. We vergelijken het ook wel eens met een kubus. Elk vlak (en dus ook elke dienst) heeft zijn eigen kenmerken, maar ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Pas wanneer elk vlak is ingevuld, ontstaat een goed doordacht geheel: een kubus. Hierdoor bent en blijft u als ondernemer zowel zakelijk als privé in balans.

Accountancy

Als u uw administratie goed inricht, kan u dit flink wat accountancy-kosten besparen. Wij helpen u daar graag bij. Wij richten uw basisadministratie in, waarna het voor u slechts nog een invuloefening is. Vervolgens hoeven wij het alleen nog maar te controleren. En desgewenst nemen wij de btw-aangifte voor onze rekening. Een goede basisadministratie maakt het opstellen van de btw-aangifte en jaarrekening een stuk eenvoudiger. Een makkelijke manier voor u om kosten te besparen.

Belastingadvies

Als u als nieuwe klant bij ons binnenkomt, nemen we al uw fiscale zaken grondig door en kijken we ook heel goed naar de onderlinge samenhang. Een hypotheek staat nooit los van een pensioen. Datzelfde geldt voor huwelijkse voorwaarden en een testament. Indirect heeft het allemaal met elkaar te maken. Pas wanneer een koppeling wordt gemaakt tussen al deze elementen kunt u optimaal gebruikmaken van de fiscale mogelijkheden.

Een testament, huwelijkse voorwaarden, hypotheek; niets legt u voor eeuwig vast. Door veranderende omstandigheden, kan het zinvol zijn om zaken anders vast te leggen. Wij wijzen u daar proactief op. Wij vragen u met vaste regelmaat naar de ontwikkelingen in uw bedrijf en op persoonlijk vlak. Kleine wijzigingen kunnen tot grote fiscale gevolgen leiden. Wij beschouwen het als onze taak u daarop te wijzen. En als het voor u interessant is uw fiscale zaken aan te passen, dan doen we dat.

Wij zijn gespecialiseerd in:

 • Inkomstenbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Omzetbelasting
 • Dividendbelasting
 • Loonbelasting
 • Erf-en schenkbelasting
 • Begeleiding bij bedrijfsopvolging
 • Oprichting, juridische vormgeving en herstructurering bedrijven

Juridisch advies

Arbeidsrecht, erfrecht, contractenrecht, ondernemersrecht, fiscaal recht: zo nu en dan krijgt u ermee te maken. Echter (gelukkig) niet vaak genoeg om er helemaal in thuis te zijn. Wij begeleiden u graag vanuit onze kennis en expertise. Zodat u zeker weet dat u de juiste keuzes maakt, zonder er zelf onnodig veel van uw kostbare tijd voor vrij te hoeven maken.

Hierbij kunt u denken aan advies bij fiscaal gecompliceerde vraagstukken en onderhandelingen met de Belastingdienst.

Samen zorgen we ervoor dat u gedegen en heldere keuzes maakt. Keuzes die passen bij uw situatie en wensen én waarover geen discussies kunnen ontstaan.

Pensioenadvies

Wat heeft u al aan pensioen opgebouwd en wat gaat u nog opbouwen? Veel ondernemers hebben dit niet in beeld. Sommigen hebben het niet of maar half geregeld. Anderen regelen het één keer en kijken er vervolgens niet meer naar om.

Wij nemen graag uw pensioenzaken onder de loep en kijken hoe deze zich tot uw overige fiscale zaken verhouden. Wij adviseren u over de optimale invulling van uw pensioenplanning en blijven het in de gaten houden. Verandert er iets in uw situatie, waardoor u uw pensioen beter anders kunt inrichten? Dan maken wij u daarop attent.

Met als gevolg dat u zich geen zorgen hoeft te maken of u uw pensioen goed heeft geregeld. Wij waken ervoor dat u nu, maar ook in de toekomst, gebruikmaakt van een pensioenregeling die naadloos aansluit bij uw situatie.

Ook met betrekking tot uw personeel kunnen wij u over dit onderwerp adviseren.

Bedrijfsopvolging

U heeft jarenlang hard gewerkt aan uw onderneming en uw zoon of dochter heeft interesse om de zaak over te nemen. Prachtig natuurlijk! Maar er komt ook veel bij kijken; op zowel fiscaal, juridisch als emotioneel vlak. Bedrijfsopvolging is typisch zo’n voorbeeld waarbij de beste fiscale oplossing niet altijd het beste voelt.

Wij weten veel van u als klant en kunnen u bij bedrijfsopvolging dan ook adviseren als geen ander. We kijken daarbij niet alleen naar de korte, maar zeker ook naar de lange termijn. Zodat u een weg kiest waar u zich over tien jaar nog prettig bij voelt.

Wij kunnen de manier waarop u uw bedrijfsopvolging het beste kunt regelen heel snel in kaart brengen. Als u klant bij ons bent, heeft u uw fiscale structuur al op orde. En dat is de belangrijkste basis. Vanuit daar werken we naar een vorm van bedrijfsopvolging die zowel fiscaal, juridisch als emotioneel bij u en uw opvolger past.

Overnames & fusies

Wij kennen onze klanten. Dit in combinatie met onze vakkennis, zorgt ervoor dat we u optimaal kunnen adviseren over overnames en fusies. Dat doen we op een eerlijke manier. We volgen niet de hype van de markt en durven ‘nee’ te zeggen. Kortom: we zijn eerlijk over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Overnames en fusies gaan vaak met veel geld gepaard. Het zijn dan ook beslissingen waarbij u niet over één nacht ijs gaat. Er gaat veel uitzoekwerk aan vooraf. En daarnaast moet uw onderneming uiteraard ook nog eens gewoon blijven doordraaien.

Wij ontzorgen u door u te voorzien van gedegen advies over hoe u de overname of fusie het beste aan kunt pakken. We zoeken hierbij alles tot in de puntjes uit. En u: u kunt ondertussen gewoon doorgaan met ondernemen.

Personeel & salaris

De loonadministratie is een belangrijk onderdeel van uw bedrijf. Het vergt echter wel specifieke kennis, nauwkeurigheid en u moet er tijd voor nemen.

Wij verzorgen de loonadministratie voor een flink aantal van onze klanten. Het voordeel? U bent er zeker van dat uw administratie in goede handen is, zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken. U kunt uzelf dus helemaal storten op uw eigen core business.

Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinanciering is een breed begrip. Denk onder meer aan investeringsplannen, openstaande financieringsstructuren en renteaanbiedingen (vastzetten of niet). Wij voorzien u van onafhankelijk advies. We hebben immers met niemand afspraken, behalve met u als ondernemer.

Ook hierbij kijken we naar het totaalpakket. We vergelijken het wel eens met een bakker. Daar kunt u naartoe gaan voor vijf broden, maar hij zal niet vragen of u die vijf broden wel nodig heeft. En of u wel het juiste soort heeft gekozen. Wij doen dat wel. We kijken verder dan alleen uw financieringsvraag. En we nemen alle mogelijke middelen in overweging: van een banklening tot crowdfunding. Zo bent u er zeker van dat u een keuze maakt waarbij alle zaken zijn belicht en die een goed eindresultaat voor u tot gevolg heeft.

Financiële planning

Wij voorzien u van integraal financieel advies, waarbij we alle fiscale en juridische zaken meenemen. Veel mensen hebben hun financiële planning (onbewust) niet op orde. Wij maken u graag bewust van de nut en noodzaak ervan en maken een gedegen en doordacht financieel plan. U hoeft ons alleen te voorzien van informatie en van uw wensen. Wij nemen de rest voor onze rekening. Zo zorgen wij voor maximale ontzorging van u als klant.

U kunt hierbij denken aan advies op het gebied van:

 • Hypotheken
 • Sparen
 • Beleggen
 • Levensverzekeringen
 • Pensioenen
 • Belastingzaken

Pensioenplanning

Wat heeft u al aan pensioen opgebouwd en wat gaat u nog opbouwen? Sommigen hebben het niet of maar half geregeld. Anderen regelen het één keer en kijken er vervolgens niet meer naar om.

Wij nemen graag uw pensioenzaken onder de loep en kijken hoe deze zich tot uw overige fiscale zaken verhouden. Wij adviseren u over de optimale invulling van uw pensioenplanning en blijven het in de gaten houden. Verandert er iets in uw situatie, waardoor u uw pensioen beter anders kunt inrichten? Dan maken wij u daarop attent.

Met als gevolg dat u zich geen zorgen hoeft te maken of u uw pensioen goed heeft geregeld. Wij waken ervoor dat u nu, maar ook in de toekomst, gebruik maakt van een pensioenregeling die naadloos aansluit bij uw situatie.

Huwelijkse voorwaarden

Dat het belangrijk is om huwelijkse voorwaarden goed vast te leggen, zal iedereen onderschrijven. Toch gebeurt het in de praktijk niet altijd. Wij helpen u graag bij het laten opstellen van uw huwelijkse voorwaarden. We bespreken wat u exact wilt en kijken hoe zich dat verhoudt tot uw situatie.

Zijn er bijvoorbeeld wetswijzigingen of andere zaken die van invloed zijn op uw huwelijkse voorwaarden, dan brengen we u daarvan op de hoogte en houden we de zaken graag opnieuw tegen het licht.

Testament

Een testament wordt vaak één keer opgesteld en verdwijnt vervolgens ergens in een lade om er nooit meer naar om te kijken. Meestal zijn er geen veranderingen nodig, maar bij fiscale wijzigingen of veranderingen in uw persoonlijke situatie kan het wel degelijk van belang zijn het te wijzigen. Wij wijzen u daarop zodat uw testament voortdurend up-to-date blijft.

Schenkingen

Schenkingen zijn er in verschillende vormen en er komt niet alleen een fiscaal maar zeker ook emotioneel aspect bij kijken. Uw wensen zijn daarin het allerbelangrijkst. Wij geven u daarbij advies en zorgen ervoor dat uw wensen fiscaal optimaal worden uitgevoerd.

Belastingaangiften

De belastingaangifte; velen van u hikken er tegenaan. Wanneer u uw fiscale zaken goed op orde heeft, hoeft de belastingaangifte helemaal niet zo moeilijk te zijn en is het relatief snel te regelen. Wij doen dat graag voor u. Onze fiscalisten weten exact hoe de huidige belastingwetgeving in elkaar zit en beoordelen of dit van toepassing is op uw situatie. U kunt er dus vanuit gaan dat uw aangifte fiscaal optimaal is geregeld.

mijnLEFERINK

Met mijnLEFERINK kunt u in de toekomst veilig inloggen om uw gegevens in te zien, te downloaden of te uploaden. 

Wij zijn volop bezig om deze tool voor u te realiseren.  Mocht u hierover alvast vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. 

4711
17
14
50
46664
33
13
0548...
7
24

Bekijk alle cijfers